Till Innehållsförteckning

Första uppdraget

Episod 2 - Aeolus tempel

När Koppeas har visat dig vägen till Hakeus hus, lämnar han dig.

Gå vidare bort mot Hakeus hus.

Öppna dörren och gå in.


Tala med Hakeus.
Han berättar att Odysseus lever men att han irrar omkring på haven och måste bekämpa allehanda svårigheter. Det finns krafter som vill hindra honom från att komma tillbaka till Ithaka. Hakeus bereder en trolldryck som ska göra att du kan följa honom på hans siarfärd.


Stå nära bordet och tryck på mellanslag så dricker du trolldrycken.
Du får följa med på en drömresa men under tiden kommer en svartklädd gestalt in i huset och dödar Hakeus. Innan han dör hinner han dock lägga en diamant på bordet och säga till dig att gå till templet och använda diamanten på ett förståndigt sätt.
Ta diamanten på vanligt sätt och tryck sedan på F2 för att lägga den i inventariet.

Gå ut från huset och gå ut i vänsterkanten på skärmen. Fortsätt vägen fram. Du passerar en dal full av blomblad. Tryck på mellanslag för att plocka upp några.
Fortsätt sedan upp för trapporna till templet.
Gå igenom den första pelarraden. Där är en rund plats med fladdrande band. Lägg ner dina blomblad där, (tryck på Enter.)


Du får se hur en modell med olika statyer sänks ner i det yttre rummet. Gå dit, ställ dig nära modellen och plocka ner alla statyerna en i taget genom att trycka på mellanslagstangenten. Håll på tills det inte finns fler statyer att plocka ner.
Gå nu in i det inre rummet igen och fram till den vänstra väggen. Där hittar du sex olika plattor som du kan plocka upp.


Gå över till högra väggen och plocka upp ytterligare sex plattor.
Gå uppför trappan till laserstrålarna.

Ställ dig framför strålarna.


Tryck på F1 för att ta fram inventariet.
Leta igenom föremålen tills du hittar en vind. Tryck på mellanslag för att välja den plattan och sedan på F1 för att lämna inventariet. Tryck på Enter så placerar Heridias stenen på rätt plats. Fortsätt på samma sätt tills alla sex vindarna är placerade.

Du måste hela tiden flytta dig så att du står precis framför en plats där en platta ska placeras. När alla sex plattorna är ditsatta, ställ dig mitt framför och tryck på mellanslag. Du kan sedan gå igenom strålarna.
Gå fram till det lilla bordet. Välj i inventariet den staty som leder till det okända.


Placera statyn på bordet så öppnas en port. Försök inte gå ut genom dörren ännu då ramlar du i sjön och spelet är över.
Ta statyn och lägg tillbaka den i inventariet. Välj i stället statymn som går till gudarna och placera den på bordet.
Skynda dig sedan att gå ut genom porten innan den stängs. (Hinner du inte ut, får du göra om momentet med båda statyerna.)

När du nu kommer ut på bryggan lyfts du upp i luften. Du passar på att lägga diamanten i den jättelika statyns hand, innan du tas ombord på ett flygande skepp och förs till landet Lotophages, lotusblommans värld.

Första uppdraget är avslutat.Till nästa sidaTill föregående sidaBerättelsen är skriven av MegaZina och baserad på spelet Faust från Cryo Interactive.
Bilderna är hämtade från spelet. Hemsidan är helt privat och har inget samband med ovanstående företag.