Inledning

I slutet av förra avsnittet kunde Guybrush Treepwood, vår hjälte och pirat (åtminstone enligt sin egen åsikt), äntligen efter många och långa prövnngar gifta sig med sin älskade Elaine, guvernör på Melée Island.

Nu har de varit på bröllopsresa och är på väg tillbaka till vardagen. För att Guybrush ska hålla sig lugn har Elaine, som inte alltid är lika snäll som hon ser ut, bundit fast honom vid stormasten. Plötsligt blir de anfallna av ett annat piraskepp. Elaine kämpar hjältemodigt men eftersom Guybrush är förhindrad att hjälpa till går allt galet.

När spelet börjar är Elaine tagen av piraterna och Guybrush är fortfarande fastbunden. I fortsättningen är det du som ska leda Guybrush genom alla svårigheter.

Gå en bit runt masten mot vänstra delen av skärmen så att dialograden
"Look at brazier full of hot coals" blir markerad eller bläddra med Page Up eller Page Down så att du kommer till rätt rad.(Behöver du mer hjälp med att navigera i spelet så klicka här.)

När raden är markerad tryck på U så sparkar du till kolkorgen och kolen ramlar ut.

Markera raden "Look at pile of hot coals". När du ser att du tittar på kolen, tryck P så plockar du upp ett kol med fötterna och börjar bolla med det.

Gå runt masten tills du ser raden "Kick hot red chunk at loaded canon". Markera raden och tryck sedan på Enter.
Nu händer saker. Kanonen skjuts av och fiendens skepp sjunker.
Elaine kommer och befriar dig och allt är förlåtet.
Sedan är det bara rak kurs mot Melée och den väntande välkomst ceremonien.


Fortsätt att arbeta på samma sätt som beskrivits här genom resten av spelet.

I fortsättningen kommer du inte att få så här noggranna instruktioner bara vart du ska gå och vad du ska göra. Du måste själv se till att de rätta instruktionsraderna är markerade.

Vill du hellre bara ha ett tips i taget just när du behöver det så klicka på TIPS uppe i högra hörnet på skärmen.

 
Till föregående sida. Till nästa sida. Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet Escape from Monky Island från LukasArts Entertainment
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.